Axu

Virallinen nimi + tittelit FI MVA Armas
Kutsumanimi Axu
Rotu eurasier
Väri punaharmaa
Sukupuoli uros
Syntymäaika 20.4.2012
Kasvattaja Linda Hagström

Axu KoiraNetissä
Sukutaulu
Axun kuvia: 2012, 2013, 2014, 2015
Mätsäri- ja näyttelytulokset "Sut mun mukaani mä haluan"
Cheek - Repsikka

Axu on tummaturkkinen, vajaa kaksivuotias eurasieruros. Luonteeltaan Axu on varsinainen ilopilleri. Se saa muut aina hymyilemään. Jos koiraa voi sanoa humoristiseksi, on Axu ehdottomasti sellainen. Veijarihymy sekä hölmö luonne ovat sen ehdottomat tunnusmerkit. 

Axu on ensimmäinen oma koirani, ja se saapui meille vuoden 2012 kesällä. Rotupohdiskelun jälkeen päädyimme eurasieriin ja aloimme seuraamaan pentulistaa. Sopivan pentueen tullen varasimme pennun. Olimme päättäneet, että koira tulisi olemaan uros. Uroksia syntyi pentueeseen kaksi. Saimme valita, kumman pennuista tahtoisimme. Etukäteen olimme ihastelleet kuvista Axun väriä, mutta lopullisen valinnan teimme luonteen perusteella. Kävimme katsomassa pentuja kerran ennen luovutusta. Pennut olivat silloin niin väsyneitä, ettei niiden luonteesta oikein ottanut selkoa. Kasvattajan kuvailujen perusteella päädyimme Axuun, ja täytyy sanoa, ettei tuon luonne ole juuri siitä muuttunut.

"Ois pitäny kai aikuistuu jo kauan sitten"
Cheek - Viihdyttäjä

Vaikka Axu onkin yli kaksivuotias, on se luonteeltaan vielä hieman hölmö ja pentumainen. Se rakastaa leikkimistä, huomiota ja toisten koirien seuraa. Axu tutustuu innokkaasti toisiin koiriin, mutta joskus se on niinkin innokas, että se saa osakseen pörhistelyjä ja murahduksia. Isommassa koiraporukassa Axu ottaa helposti sivustaseuraajan roolin. Ihmisiä kohtaan Axu on avoin ja utelias ja tuttuja se tervehtii innokkaalla hännänheilutuksella ja märillä pusuilla.


"Mä kierrän viihdyttämässä,
mut ennen kaikkee kyse on siitä, et viihdynks mä tässä"

Cheek - Viihdyttäjä

Axun harrastuksiin lukeutuu tällä hetkellä näyttelyt ja koiratanssi. Koiratanssiesityksiä ollaan esitetty Joensuun 4H Koiratiimin tapahtumissa, mutta virallisissa kisoissa ei olla käyty. Mätsäreissä käydään omaksi iloksi ja näyttelyissäkin pyörähdetään silloin tällöin.

Harrastuskaverina Axu on innokkuutensa puolesta helppo, mutta siitä löytyy myös omat haasteensa. Se ei jaksa keskittyä samaan asiaan kauaa, joten sen kanssa on parempi pitää monta lyhyttä koulutussessiota kuin yksi pitkä. Axu on kuitenkin nopea oppimaan, helpoimmat temput se on oppinut jo parista toistosta. Namien suhteen Axu saattaa nirsoilla, mutta sitä on helppo innostaa kehuilla. Omapäisyyttä siltä muiden rotutoveriensa tapaan löytyy, eikä se aina viitsi tehdä niin kuin käsketään, vaan siltä löytyy myös omaa tahtoa.

3 kommenttia:

 1. söpö! aivan ihana koira sulla ja hyvä blogi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. minkä korkunen toi axu muuten on?

   Poista
  2. Kiitämme! Axu on noin 56 cm korkea.

   Poista