29. tammikuuta 2013

Mikä on eurasier?


Eurasier on Saksasta kotoisin oleva, keskikokoinen pystykorvarotu. Rotu on toistaiseksi melko harvinainen, sillä Suomessa eurasiereita on n. 700 kpl. Eurasier on vahtikoira, mutta se ei ole ulkokoira. Se vihtyy perheen parissa, eikä se sovellu pitkäaikaiseen tarha- tai ketjupitoon.
Vieraita kohtaan eurasierit ovat yleensä hieman varautuneita, mutta eivät arkoja. Ne eivät myöskään hauku turhaan.

Eurasier pitää pentuna sosiaalistaa ja totuttaa eri tilanteisiin hyvin, jotta siitä saa tasapainoisen seuralaisen. Se on myös syytä opettaa käsittelyyn (turkinhoito, kynsien leikkuu yms). Suurin osa eukuista on omapäisiä, mutta se ei estä niiden kanssa harrastamista. Eurasier on koulutettavana sekä helppo että haastava, sillä se on samanaikaisesti pehmeä ja omapäinen. Ne oppivat nopeasti, mutta kyllästyvät helposti.

Eurasierin rotumääritelmä sanoo sen olevan: "Tasapainoisesti rakentunut, keskikokoinen, pystykorvatyyppinen koira, jolla on pystyt korvat ja jossa esiintyy useita eri värejä. Karvan pituuden tulee olla sellainen, että rungon mittasuhteet erottuvat. Omaa keskivahvan luuston." Väriltään eurasierit voivat olla melkein minkälaisia tahansa: ainoat epähyväksytyt värit ovat puhtaanvalkoinen, valkokirjava ja maksanruskea.

1 kommentti:

  1. Teidät on haastettu! :) http://nettastage.blogspot.fi/2013/02/vuoden-eka-haaste.html

    VastaaPoista