7. helmikuuta 2014

Axu vetokoirana

Tänään kokeiltiin Axun kanssa pulkan vetämistä. Näin aluksi käytössä oli tyhjä pulkka, mutta pikkuhiljaa aletaan lisäämään siihen painoa.

Axu oli aluksi hieman hämmentynyt tuosta perässä roikkuvasta kapistuksesta, mutta avustuksen kanssa se tajusi jutun jujun. Loppu sujuikin hienosti ja Axu veti pulkkaa perässään häntä heiluen. Ehkä siinä virtaa sittenkin rekikoiran verta! Selvennyksenä siis niille joille äskeinen ei auennut: eurasierin jalostuksessa on käytetty mm. samojedia, joka on reki- ja seurakoirarotu.



Lopetukseksi haluan tunkea tähän vielä toisen videon Axusta. Video ei ole itsessään kummoinen, mutta palan halusta jakaa Axun söpön suklaasilmäkatseen kanssanne! Axu siis suorittaa videolla istu/seuraa-harjoitusta, jonka tallensin joskus huvikseni videolle:

4 kommenttia:

  1. Kannattaa varmaan laittaa tuohon pulkkaan heti alkuunkin pitempi naru tai vaikka vähän lunta, näyttäisi tulevan jaloille pysähdyttäessä. Hienoa menoa kuitenkin, ittekin tekis mieli alkaa harjottelemaan vetoa jollain melkein olemattomalla painolla, muttei tahdo ehtiä. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juups, nyt vasta totuteltiin pulkkaan niin en viitsinyt lisätä painoa, kun Axu aluksi vähän vierasti pulkan vetämistä, mutta pitää kokeilla laittaa seuraavalla kerralla vähän lunta kyytiin :D

      Poista
  2. Itteäki kiinnostas laittaa Toffe vetohommiin, mut en miillään raaskisi hankkia vetovaljaita. D: Toisaalta myös vähän arvelluttaa tuon lonkat kun nehän tutkittiin molemmat C:ksi.
    Pitää ehkä kuitenkin kokeilla vaikka noin ihan perus y-valjailla, kun ainakin tuo on näyttänyt viihtyvän juoksijan ja hiihtäjän eellä vetämässä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo mekään ei olla raaskittu erikseen vetovaljaita hommata, kun y-valjaat passaa tuohon hommaan hyvin :D Harmi ne Toffen lonkat :--/

      Poista