3. elokuuta 2014

Nokka kohti Kuopiota

Perjantaina käväistiin Kuopion näyttelyssä. Aamulla lämpömittari näytti ihan hyvältä, mutta lämpötila nousi nopeasti, kuten oltiin luvattu. Axu sai levätä ennen kehää varjossa, viilennystakki yllään, mutta helle veroitti sitä kaikesta huolimatta. Kehässä oli pientä lahnustusta havaittavissa, mutta ainakin saatiin sen verran vauhtia, että sivuliike näytti hyvältä. Takaliikkeet sen sijaan...
Koitin mennä edestakaisin-liikkeet hitaasti, jotta takaliikkeet eivät näyttäisi ahtailta ja toivoin, ettei niistä sanottaisi, mutta kyllä vaan, niistä sanottiin. Tuomari mietti jonkin aikaa minkä antaisi, ja päätyi lopulta ERI:in, ilman SA:ta.

Arvostelu:
"Keskikokoinen koira. Oikea purenta. Hyvä nenä. Tummat silmät. Hyvä väri. Hyvät korvat. Vahva takaosa. Suora edestä. Tyypillisesti kulmautunut takaa. Hyvin runsas turkki. Liikkuu kapeasti takaa. Mukava luonne." ERI AVK1

Hyvä arvosteluhan tuo on, ei siinä mitään. Ne takaliikkeet on vaan inhottava juttu... Puuttuvien sertien metsästys jatkuu luultavasti ensi kesänä, ellei sitten innostuta vielä syksyllä käymään jossakin. Olisi tosin ehkä järkevämpää odottaa ensi kesään, jos ne liikkeet siitä vielä levenisivät. Seisoessa Axun takajalat ovat jo riittävän kaukana toisistaan, mikä on varmaan aika lailla pyöräilyn ansiota, mutta vielä kun saisi ne takaliikkeetkin kuntoon. Vaikka ovat nekin kyllä huimasti parantuneet siitä, mistä lähdettiin. Kunhan säät viilenevät, aletaan vahvistaa Axun selkälihaksia, sillä niillä on vaikutusta takaliikkeisiin.

Näin siis tällä kertaa. Tyytyväisiä ollaan hyvään arvosteluun, ja kyllä me vielä ne kaksi uupuvaa sertiä jostakin haetaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti