27. huhtikuuta 2015

Sekalainen soppa

Luvassa sekalainen sepitys kaikesta viime aikoina tapahtuneesta.

Lauantaina 18.4 (eli hieman yli viikko sitten) käväistiin Outokummussa sertin metsästyksessä. Paikalla oli Axun lisäksi kaksi muuta eukkua, molemmat narttuja, Steppen Hill's-nimisestä kennelistä. Ennen kehää oli joutoaikaa ja Axu oli oikein tyytyväinen, kun se pääsi sinä aikana tutustumaan kahteen rotutoveriinsa. Toinen, nuorempi narttu oli aivan kuin Axun tyttöversio, saman värinen, mutta hieman vaaleampi.

Axu meni ensimmäisenä kehään. Jotenkin se oli onnistunut vuoraamaan naamansa aivan kuolan peittoon ja siitä huolimatta, että yritin nopeasti pyyhkäistä sitä ennen kuin marssittiin kehään, jäivät kauniit klimpit koristamaan Axun naamaa ja tuomari hieman nenäänsä nyrpistellen ojensi nenäliinan ja käski pyyhkimään koiran naaman.. Ehh, ei kovin hyvä ensivaikutelma vai mitä?

Kehäilyn lopuksi tuomari vilautti sinistä lappua, mikä siis merkitsee erittäin hyvää (EH). Ei siis tullut sertiä, eikä arvostelu ollut parhaimmasta päästä, mutta sertin metsästys jatkukoon tästä. Oli piristävää käydä pitkästä aikaa koiranäyttelyssä. Tässä vielä arvostelu uteliaille:

"Kapea pää. Lyhyt kallo. Hyvät korvat. Hieman kapea edestä. Suora selkä. Syvä rinta. Kapea takaa ja ulospäinkiertyneet takajalat. Erinomainen turkki ja häntä." EH AVK1

Mainittakoon vielä että tuomarinamme oli siis unkarilainen Annamaria Tarjan.


Viikko sitten (20.4) oli Axun syntymäpäivä! Kolme vuotta, ajatella. Jo kolme yhteistä vuotta. Axun syntymäpäivä saa minut aina havahtumaan todellisuuteen. Axu on upea koira ja olen todella kiitollinen kaikesta, mitä se on minulle opettanut. Toivon, että meillä on edessä vielä monta hienoa vuotta, uusia seikkailuja ja kokemuksia. Onhan Axu myös on sisältänyt omat haasteensa, mutta ensimmäiseksi koiraksi se on ollut täydellinen.

En voi myöskään olla muistelematta Axun pentuaikaa, sitä kuinka se näytti karhunpoikaselta ja kuinka se töpsötteli takapihalla lyhyillä jaloillaan maistellen kaikkea vastaan tulevaa, kukkaruukuista krokettiradan portteihin. Tekisi mieli laittaa tähän ällösöpö pentukuvapommitus, mutta taidan tehdä siitä myöhemmin kokonaan eri postauksen.

Sunnuntaina Netta-sheltti kävi omistajineen meillä. Juhlistimme Netan 5v ja Axun 3v synttäreitä. Koirista otettiin uudet rakennekuvat ja lisäksi yhteiskuva. Netta on yksi Axun ensimmäisistä koirakavereista ja kiistatta myös yksi läheisimmistä. Axu on tuntenut Netan aivan pentuajoistaan lähtien, ja se aina yhtä iloinen nähdessään Netan, vaikka Netta ei aina arvostakaan Axun ylitsepursuavaa iloisuutta.




2 kommenttia:

  1. Moi! Ei liity asiaan, mutta blogissa http://herttakoiruus.blogspot.fi on joulukuussa kirjoitettu mätsäriopas, joka on melkein sanasta sanaan kopioitu sinun mätsärioppaasta...

    VastaaPoista