19. kesäkuuta 2015

Miljoonakoira 2015

Viime viikonloppu vietettiin mökkeillen Töysässä. Sunnuntaina edessä oli pitkästä aikaa kehäilyä. Edessä oli Tuurin Miljoonakoira-näyttely. Eukut olivat kehässä sunnuntaina, joten perjantai ja lauantai menivät mökillä lojuessa sekä Kyläkaupassa shoppailessa. Sunnuntaiaamuna sitten pakattiin laukut ja lähdettiin näyttelyalueelle. Mentiin paikalle noin tuntia arveltua aikaa aikasemmin, kuten yleensäkin, mutta sen lisäksi aikataulut olivat vielä tunnin myöhässä. Odottelua oli siis useampi tunti, ja kaiken kukkuraksi vettä satoi lähes koko ajan. Olosuhteet eivät olleet kovinkaan ihanteelliset, mutta mitäpä sitä ei koiraharrastuksen eteen tekisi.

Ennen eukkuja olivat arvostelussa huskyt ja malamuutit. Tuomarina oli Mari Pajaskoski. Tuomari tutki koirat perusteellisesti ja tuntui kiinnittävän huomiota erityisesti liikkeisiin. Vuoromme lähestyessä siirryimme aivan kehän laidalle, ja yllättäen kehäsihteeri kutsui meidät kehään. Menimme tuomarin teltan luokse, tuomari tuli tervehtimään Axua ja samaan aikaan kävi ilmi, että malamuuttien kasvattajaluokka oli unohtunut välistä. Kehäsihteeri kutsui meidät tuomarin teltan sisälle odottelemaan, ettei kastuttaisi. Siinä välissä tuomari sitten arvosteli kasvattajaluokan. Se oli hauska näyttelykokemus. Axukin vaikutti tyytyväiseltä päästessään sateensuojaan ja kehäsihteerin rapsuteltavaksi.

Sitten koittikin vihdoin vuoromme. Tuomari tervehti Axua uudestaan, katsoi purennan, juostiin kierros tai pari, edestakaisin liikkeet ja seisottiin. Tuomari kävi katsomassa hampaat uudelleen (ilmeisesti tarkasti vielä ettei hammaspuutoksia ole) ja juostiin vielä viimeinen kierros. Sitten vain odoteltiin tuomiota. Lopulta kehäsihteeri nosti punaisen ja vaaleanpunaisen lapun ilmaan. ERI. SA. Ja koska Axu oli rotunsa ainut, tarkoitti se SERTiä ja ROPpia, mikä puolestaan tarkoitti valioitumista. Kehäsihteeri ojensi arvostelun ja ruusukkeet ja juostiin iloisena kehästä pois. Siinä se oli. Axusta tuli valio. Käytiin hakemassa pokaalit ja samalla saatiin pussi koirien kuivamuonaa, joka kuulemma annettiin kaikille roppi-koirille. Ruusukkeiden mukana saatiin myös numerolapputasku. 

Arvostelu oli pitkä ja kattava:

"Keskikokoinen, hyvän sukupuolileiman omaava muhkea uros, hyvät raajan ja rungon mittasuhteet, kokoon sopiva raajaluusto, purenta ok, oikeat pään mittasuhteet, hyvät korvat, kauniit silmät, tasapainoisesti kulmautunut edestä ja takaa , sopiva rintakehän syvyys ja pituus, oikein kiinnittynyt häntä, liikkuu rodulle ominaisesti. Riittävä askelpituus, liikkuu melko ahtaasti takaa, erinomainen karvapeite, ok luonne."

ERI AVK1 SA PU1 SERT ROP -> FI MVA!


6 kommenttia:

 1. Onnea valioitumisesta! :) En tiedä kuinka usein koiransa arvostelusta löytää sanan "muhkea", mutta olipa hauskasti laitettu. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Itseänikin nauratti tuo muhkea :D

   Poista
 2. Onnea valioitumisesta! :)

  VastaaPoista
 3. Onnittelut valioitumisesta! Päädyin blogiisi kun yritän opiskella mätsäri- ja näyttelyjuttuja. Vähänkö yllätyin positiivisesti, kun huomasin että sulla on eurasier. Meille on näillä näkymin tulossa eukkupoika parin kuukauden päästä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Oi, kiva kuulla, onnea eukkunaperosta :)

   Poista