20. marraskuuta 2013

Erittäin Hyvä lauantai























Lauantaina suunnattiin Jyväskylän kansainväliseen koiranäyttelyyn. Matkaan lähdettiin jo seitsemältä, ja matkalla pysähdyttiin useamman kerran. Perillä oltiin kahdentoista aikoihin. Suunnattiin suoraan eukkukehälle, ja eipä tarvinnut odottaa kauaa, ennen kuin oli jo meidän vuoro mennä kehään. Pentuja ei ollut ollenkaan, joten aloitettiin junnuista. Junnuja taisi olla vain 2 kpl, mutta toinen niistä myöhästyi kehästä. Meidän luokassa (nuorissa) uroksia oli 3, nartuista en ole varma. Tuomarina meillä oli Sarah Burns Irlannista.

Tuomari juoksutti koiria yhdessä 2 kertaa, mutta edestakaisinliikkeitä tämä ei keneltäkään pyytänyt. Tuomarin tutkiessa Axua Axu oli hieman jännittynyt, mutta sitä osasin odottaa. Arvosanaksi saatiin EH = erittäin hyvä. Arvostelu oli kirjoittu melko epäselvällä käsialalla, mutta äidin avustuksella saimme käännettyä sen lopulta suomeksi.

"18 kk vanha uros runsaassa turkissa. Miellyttävä pää ja oikea purenta. Etuliikkeet saavat tiivistyä. Vaikea saada selkoa liioitelluista liikkeistä. Jännittynyt lähestyttäessä." EH NUK3

Arvostelu oli pienoinen pettymys, sillä odotin hieman pidempää arvostelua. Tuossa ei sanottu juuri mitään Axun rakenteesta. "Vaikea saada selkoa liioitelluista liikkeistä"-kohta herätytti myös hieman ihmetystä. Tuomari nimittäin ei katsonut yksilöliikkeitä ollenkaan, vaan juoksutti koirat yhdessä. Huomasin kyllä, että ensimmäisellä kierroksella lähdettiin ravaamaan turhan lujaa, mutta Axu tasasi vauhdin hyvin ja toinen kierros menikin tasaisella tahdilla, mutta silloin tuomari tuntui tarkkailevan vain kahden muun koiran liikkeitä. Jos tämä ei nähnyt meidän liikkumista kunnolla, miksei se pyytänyt meitä juoksemaan uudestaan?

Kokonaisuudessaan päivä oli kuitenkin kiva. Tuttuja tuli nähtyä ja moikattua. Ei myöskään olla ikinä ennen nähty noin montaa eukkua samassa näyttelyssä. Ilmoittautuneita oli 18 kpl, mutta muuta muutama ei ollut paikalla tai myöhästyi.

Näyttelyissä käyntiä aijotaan jatkaa, mutta pidetään nyt niistä hieman taukoa, sillä Axu on edelleen hieman jännittynyt tuomarin lähestyessä. Se antaa kyllä tuomarin tutkia itsensä, mutta ei luota siihen täysin. Harmittaa hieman, että Axun piti saada kesällä kivespussin tulehdus, koska kys. eläinlääkärikokemuksen jälkeen Axu on muuttunut epävarmemmaksi. Noh, ei auta kuin vaan treenata, jotta Axu saa itsevarmuutensa takaisin ja tuntee kehässä olon jälleen mukavaksi.






















^ Kuvassa Axu ja Axun siskopuoli Yu-Na.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti