25. toukokuuta 2014

Näyttelyfiilistelyä ja rotutoverin treffaamista

Viime sunnuntaina tuli käytyä kotinäyttelyssä, eli Joensuun KV näyttelyssä, Suvi-Kareliassa. Axua ei sinne oltu ilmoitettu, sillä molempina päivinä (lauantaina ja sunnuntaina) oli miestuomari, enkä ole vielä varma, onko Axu päässyt epävarmuudestaan yli. Tällä kertaa menin siis ihan vain turistiksi katselemaan koiria, räpsimään kuvia ja kannustamaan Netta-shelttiä sekä tämän omistajaa.

Suurin osa ajasta meni shelttikehän laidalla istuskellessa, mutta aikaa riitti myös amerikanakita- ja eurasierkehien seuraamiseen. Välimatkoilla tuli myös räpsittyä kuvia muista, satunnaisista roduista. Lisää kuvia löydät tästä linkistä.

Tulipa myös ilmoitettua Axu tämän kesän ensimmäiseen näyttelyyn. Kyseessä on Lahden ryhmis 8.6, jossa eukuilla on tuomarina Kirsi Honkanen. Axu menee ensimmäistä kertaa avoimeen! Toivon, ettei silloin olisi kovin kuuma. Viime kesänä Miljoonakoirassa oli melkoinen helle, ja minun kävi Axua vähän sääliksi. Tuollaisina hetkinä lyhyestä turkista olisi koiralle todella hyötyä.

Kaiken kaikkiaan näyttelyitä näyttäisi tälle kesälle tulevan kolme, eli kaksi tuon Lahden ryhmänäyttelyn lisäksi. Ollaan kaavailtu, että heinäkuussa mentäisiin Juvan näyttelyyn ja elokuussa Kuopioon. Viimeksi oltiin näyttelykehässä marraskuussa, Jyväskylän näyttelyssä. Katsotaan, millainen arvostelu tällä kertaa saadaan. Axu on kyllä muuttunut lyhyen ajan sisällä paljon. Se on aikuistunut, etenkin päästä. Ja onhan se tietysti nyt ohuemmassa turkissakin.

Eilisaamuna mentiin koirapuistoon tapaamaan eukkupentua (eikä muuten yhtään lievittänyt pentukuumetta, päinvastoin!) Mukana oli myös islanninlammaskoira ja samojedi. Axu telmi innoissaan muiden kanssa, mutta väsyi melko nopeasti kuumuuden takia. Mentiin kotiin rannan kautta, jotta Axu sai käydä kahlaamassa ja uimassa. Kotona heitin sen päälle viilennysmanttelin ja loppupäivän se sitten nukkuikin. Axu heräsi vasta illalla, jolloin se pääsi vielä lyhyelle lenkille. Huomaa kyllä, miten kuumuus veroittaa tuota koiraa.
^ Koirapuiston ohi sattui juoksemaan jänis, tässä tulos. Pientä riista/saalisviettiä havaittavissa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti