2. toukokuuta 2014

Terve kuin pukki!

Luustokuvien tulokset ilmestyivät pari päivää sitten KoiraNettiin. Olin järjettömän iloinen, kun huomasin mitä siellä luki: Lonkat B/A! Olin jo kerennyt valmistautua siihen että lonkat olisivat B/B tai C/C, mutta sainkin yllättyä positiivisesti! Hieman olin kyllä yllättynyt, että lonkat olivat eri paria, mutta eipä tuo haittaa, kun molemmat ovat kuitenkin terveet.

Kyynärät olivat 0/0. Niistä en osannut odottaa yhtään mitään, mutta mahtavaa että ne tulivat nollina takaisin!

Tänään saatiin sitten kirje eläinlääkäriltä. Epäilin, että siinä olisivat kilpirauhastestien tulokset, ja arvaukseni osui oikeaan. Avasin kirjekuoren ja tutkin sitä jännittyneenä, kunnes katseeni nauliutui kohtaan, jossa luki: "Kaikki arvot ovat normaaleissa viiterajoissa."
Ponkaisin välittömästi ylös ja kuulutin tuloksia ympäri taloa. Axu nousi päiväuniltaan ja katseli minua pää kallellaan. 'Miten yksi kirjekuori voi saada sen noin sekaisin?'





















Vielä on yksi pieni mutta: silmätarkastukset. Ne hoidetaan kesän aikana, luultavasti kesäkuussa. Suurin riski silmäsairauksista olisi varmaan distichiasis. Googlailin siitä vähän lisätietoa, sillä paljoa en tuosta tiedä. Distichiasis:ta sairastavalla koiralla osa silmäripsistä on väärin sijoittunut ja osuu siksi silmän pintaan. Oireita voivat olla mm. lisääntynyt silmävuoto ja silmäluomien räpyttely sekä silmien punoittaminen. Mitään noista oireista en ole Axulla havainnut, joten huoli on ainakin hetkeksi hellittänyt. Kummaltakaan Axun vanhemmalta ei ole todettu silmäsairauksia, mutta aina pitää pelätä pahinta (ja toivoa tietysti parasta).

Kaikki on kuitenkin tähän asti kunnossa. Olisi mahtavaa, jos Axun silmät tutkittaisiin vielä terveeksi. Suurin huoli minulla oli kuitenkin kilpirauhasista, onneksi ne ovat kunnossa. Nyt voin huokaista helpotuksesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti