9. heinäkuuta 2014

Työ kantaa hedelmää, niin sanotaan
Huippu reissu takanapäin. Aloitan kertomisen ihan alusta, eli perjantaista. Perjantaina pakattiin laukut ja lähdettiin ajamaan Juvalle, missä meitä odotti pieni rantamökki. Oltiin perillä sen verran myöhään, ettei keretty tekemään ihmeempiä, syötiin, purettiin tavaroita ja lämmitettiin sauna. Axu tuijotti laiturilla pöyristyneenä, kun ihmiset juoksivat vuorotellen veteen. Axuhan ei pidä uimisesta, joskus se kahlaa, mutta tuolla se ei koskenut tassullakaan veteen.

Lauantai meni aika sujuvasti, käytiin Mikkelissä shoppailemassa ja illalla Juvarokissa. Mökilläkin kerettiin siinä välissä viettää aikaa. Itikoita siellä riitti, eikä Axukaan onnistunut välttymään niiltä. Huomattiin sen kuonossa jättimäinen kuhmu, joka oli kyllä jo sunnuntaiaamuun menessä hävinnyt.Sunnuntaina olikin aika pakata tavarat ja valmistautua näyttelyyn. Kehien oltiin arvioitu alkavan 12 aikoihin, joten mentiin paikalle noin klo. 11 aamulla. Aurinko porotti ja oli melko kuuma. Näyttelypaikalta ei löytynyt varjoja, joten äiti lähti hakemaan Axulle sateenvarjon autosta. Onneksi se oli tullut otettua mukaan. Axu sai siis loikoilla sen alla, märkä pyyhe päällä.

Eukkuja oli paikalla kolme Axun lisäksi. Kaksi niistä olikin tuttuja ja kolmas paljastui Axun velipuoleksi. Tuomarina oli jo Axun ensimmäisestä näyttelystä tuttu Soile Bister. Axu jaksoi kuumuudesta huolimatta kehässä hyvin. Kehässä tapahtui tutut jutut, juostiin ympäri, edestakaisin seisottiin lopuksi tuomarin edessä. Piakoin kehäsihteeri jo huusikin ERI:n ja SA:n, luokkavoiton ja ojensi SERT:in. Juostiin iloisena kehästä pois, siinä se nyt oli, meidän ensimmäinen serti. Olin hieman sekavissa tunnelmissa, kaikki tapahtui niin nopeasti. Pian meidät huudettiinkin uudestaan kehään, missä valittiin ROP ja VSP. Meitä vastassa oli Axun siskopuoli. VSP sieltä napsahti, mutta hurjan iloisia ollaan siitäkin. Ei olisi ikinä uskottu, että Axu hakisi ensimmäisen sertinsä juuri tuolta näyttelystä, noin tarkalta tuomarilta!

Arvostelu kuului seuraavasti:
"Erinomaisen tyyppinen ja kokoinen, kaunislinjainen, hyväluustoinen, (tässä oli vielä yksi sana joka jäi käsialan takia mysteeriksi) uros, jolla hyvät mittasuhteet. Kaunis pää ja ilme. Riittävät kulmaukset. Hyvä häntä. Kaunis karva. Liikkuu erittäin hyvin sivusta. Miellyttävä luonne."

ERI AVK1 SA PU1 SERT VSP

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti