11. elokuuta 2013

Onnistumisia ja epäonnistumisia

Tämä viikonloppu meni Joensuun kansainvälisessä koiranäyttelyssä, johon Axu oli ilmoitettu molemmille päiville. Itse menin sinne töihin jo kahdeksaksi, äiti ja isä toivat Axun sinne vasta myöhemmin, noin tuntia aijemmin meidän kehien alkua.

Lauantaina meitä oli tuomaroimassa Zsusanna Vaczi-Balogh (Unkarista). Eukkuja oli paikalla meidän lisäksi vain yksi. Jutustelun jälkeen selvisin, että kyseessä oli Axun tätipuoli (tällä ja Axun emällä oli sama emä, mutta eri isä). Tällä ja Axulla oli samat värit, huomaa kyllä että ovat sukua!

Lauantain esiintyminen meni putkeen, Axu juoksi hyvin ja antoi tuomarin kopeloida helposti (niin kuin ennenkin). Ainut miinus oli se, että ryhtiä olisi voinut olla hieman enemmän. Saatiin ERI JUK1, ilman SA:ta. Arvostelu näytti tältä:

"Hyvä koko, hyvä luusto, hyvät mittasuhteet hänen vartalossaan. Ikäänsä nähden hyvä ylä- ja alalinja, mutta ne eivät ole vielä valmiit. Avoimet takakulmaukset. Liikkeet eivät kovin elegantit, pieni virhe takajalkojen liikkeissä. Rodunomainen lähestyttäessä."


Sunnuntaina meitä oli tuomaroimassa Jussi Liimatainen. Eukkuja oli meidän lisäksi 3, joista kaikki kisasivat eri luokissa. Paikan päällä oli myös Axun siskopuoli, joka kisasi pentuluokassa.

Ennen kehää Axu oli hyvässä vireessä, namit kelpasivat ja kiinnostustakin oli. Heti aluksi tuomari pyysi juoksemaan kehän ympäri, jonka jälkeen tämä tuli tarkistamaan hampaita. Axu piti sitä vastenmielisenä, mutta kyllä antoi tarkistaa hampaat. Kiveksiä Axu ei kuitenkaan antanut tuomarin tarkistaa, joka oli kyllä suuri hämmästys, sillä lauantaina niiden tarkistamisen suhteen ei ollut ongelmaa. Luulisin sen johtuvan kuitenkin siitä, että Axulla oli vähän aikaa sitten kivespussin tulehdus, ja Axua hoitanut eläinlääkäri oli mies. Axu ei ole sen jälkeen käynyt yhdelläkään miestuomarilla ennen tätä (mätsäreissäkään). Axu kai muisti ell. käynnin ja meni sen takia ihan lukkoon. Tuomari joutui siis antamaan meille EVA:n. Arvostelu näytti tältä:

"Mittasuhteiltaan turhan neliömäinen, voimakas kiilamainen pää, hyvät korvat, lyhyt kaula, tyylikäs selkä, hyvä häntä, niukat takakulmaukset. Ryhdikäs sivuliike, ahdas takaa. Koira ei anna koskea."

Hieman kyllä harmittaa, mutta ensi kerralla sitten paremmin. Nyt aletaan vain harjoittelemaan enemmän miespuolisten kanssa. Lenkillä pyydetään miespuolisia rapsuttamaan, käydään mätsäreissä jne.

Loppukeveennykseksi kuva Axun täti- ja siskopuolesta (samaa näköä havaittavissa?)

Axun tätipuoli, Kristallikuun Elli                                        Axun siskopuoli, Fabulous Dantas Alpha Yu-Na  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti