18. elokuuta 2013

Sunnuntain mätsäri

 
Tänään suunnattiin raviradalle, Suomen collieyhdistyksen järjestämään mätsäriin. Mukana olivat myös Miru-pinacollie ja Netta-sheltti. Ilmoittautuminen alkoi 11.30, ja se kesti puoli yhteen. Mentiin paikan päälle kahdeksitoista. Ilmoitin Axun nuoriin, jonka jälkeen siirryttiin odottelemaan. Kehien oli määrä alkaa yhdeltä.
Ennen mätsäriä oli collieparaati, jossa myös Miru oli mukana. Netan ja Mirun omistaja jätti Netan meille siksi aikaa, kun oli itse Mirun kanssa paraatissa. Kun paraati oli ohi, alkoivat kehät. Ensin oli lapsi ja koira-kisa, jonka jälkeen olivat pennut ja veteraanit. Veteraaneja ei ollut kuin vain muutama, niiden jälkeen samassa kehässä jatkettiin aikuisilla. Pentuja oli huomattavasti enemmän. Niiden jälkeen olivat nuoret.
Aikuisten nauhakehät olivat samaan aikaan kun nuorien ensimmäiset kehät. Minun oli tarkoitus viedä Miru nauhakehään, sillä se oli samassa nauhakehässä Netan kanssa (eikä Netan ja Mirun omistaja olisi voinut viedä molempia), mutta koska minun piti mennä kehään Axun kanssa, siskoni esitti Mirun.
Lähtö kehään tuli yllättäen, sillä edeltävästä parista toinen osapuoli oli aikuisten nauhakehässä toisen koiransa kanssa, jonka takia meitä huudeltiin kehään tämän tilalle (vaikka vuoromme ei ollutkaan vielä). Otin nopeasti taskun täyteen nameja, ja riennettiin kehään. Axu seisoi rauhallisesti, namitkin kelpasivat. Se myös juoksi hyvin, ja antoi tuomarin tarkistaa hampaat arastelematta. Pari oli hyvin tasainen, mutta saatiin lopulta punainen nauha.

Punaisten nauhakehässä Axu seisoi ryhdikkäästi ja juoksi hyvin! Se ei ole koskaan esiintynyt niin rauhallisesti, varmasti ja keskittyneesti! Tuomari alkoi tiputtamaan koiria, mutta jätti meidät kehään. kun koiria oli jäljellä neljä, alkoi tuomari jakaa sijoituksia. Sijoituttiin neljänsiksi, hyvä Axu! Ollaan ylpeitä, eikä pelkästään sijoituksesta, vaan myös siitä miten hyvin Axu esiintyi!
Palkinnoksi saatiin PUN4-ruusuke, pieni pussi kuivaruokaa sekä herkkutikku.

2 kommenttia: