17. elokuuta 2013

Operaatio: Liikkeiden parantaminen


Axu on saanut jonkin verran noottia ahtaista takaliikkeistä. Saatiin kasvattajalta vinkiksi, että pyöräily voisi vahvistaa takaosan lihaksia ja parantaa samalla liikkeitä. Ollaankin jo keretty kokeilla Axun kanssa pyöräilyä, se sujui Axulta luonnostaan eikä sitä tarvinnut juuri opettaa siihen. Nyt kun kesän helteet ovat ohi, voidaankin alkaa pyöräilemään Axun kanssa enemmän, ja toivoa että se parantaisi takaliikkeitä.
Ensimmäisessä näyttelyssä tuomari sanoikin meille, että Axun takaosan tulee vielä kehittyä ja vahvistua, ja se on ihan totta. Etenkin nyt karvanlähdön aikaan näyttää, että tuon takaosa olisi eriparia etuosan kanssa. Siihen tosin saattaa myös vaikuttaa se, että etuosasta Axu ei ole vielä pudottanut kaikkia pohjavilloja, toisin kuin takaa.

Suunnittelin ilmoittavani Axun syksyllä arkikurssille, mutta siihen tuli muutoksia. Aletaankin käymään Axun kanssa koiratanssiharkoissa, joita tuttuni järjestää. Lupauduttiin jälleen pitämään yksi koiratanssiesitys karavaanarialueella, ja sen takia on tärkeää, että päästään harjoittelemaan. Pitää alkaa kasata uutta koreografiaa, sillä Axu on kerennyt kyllästyä vanhaan. Tällä kertaa otetaan mukaan myös vähän  haastavempia liikkeitä.

Huomenna on mätsäri, mennään sinne Netta-sheltin ja Miru-pinacollien kanssa. Olisi kiva, jos tuomarina sattuisi olemaan mies, niin saataisiin harjoitusta silläkin saralla. Viime näyttelyssä yksi eurasier-ihminen antoi hyviä vinkkejä, niitä olisi kiva päästä testaamaan. Näyttelykoulutustakin olen miettinyt, mutta siellä ei ole miesohjaajia, joten siitä ei olisi juuri hyötyä. Naistuomareilla Axu esiintyy hyvin, siinä ei juuri kaivata harjoitusta. Toki aina on parantamisen varaa, mutta tärkeämpää olisi, että päästäisiin harjoittelemaan miestuomareiden kanssa.

Tässä postauksessa tulikin hyvin esille meidän tavoitteet tälle vuodelle. Halutaan kehittyä koiratanssissa, yritetään saada Axun takaliikkeitä paremmiksi ja harjoitellaan myös miestuomareiden kanssa. Outoa on se, että lenkillä Axu antaa vieraitten miesten rapsuttaa, mutta näyttelyissä ja mätsäreissä ei. Saattaa olla, että Axu sekoittaa sen tilanteen siihen eläinlääkäri-kokemukseen, josta kerroin aijemmin, koska yleensä näyttelykehissä on myös näyttelypöytä (pienille roduille), jonka takia Axu saattaa ajatella miestuomarin eläinlääkärinä. Kuka tietää.

Loppukeveennykseksi uusin rakennekuva Axusta. Takajalat ovat hieman liian takana, sillä Axua ei ole aseteltu, vaan se seisoi itse, tuijottaessaan pihan puussa kiipeilevää oravaa:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti