5. syyskuuta 2013

Haastetta haasteen perään!

Saatiin jälleen kaksi haastetta, toinen Netta-sheltiltä ja toinen Sammeli-suomenlapinkoiralta.  Ensin Netan haaste. Idea on siis laittaa seitsemän kuvaa kesästä, selittää kukin kuva vain yhdellä sanalla ja haastaa seitsemän blogia tekemään sama. Tällä kertaa vastaan tosin vain haasteisin, enkä haasta ketään.

Miljoonakoira
Temppunäytös
Mätsärit
Koirakaverit
Juhannus
Elo-Karelia
Kesähelteet

Ja tähän perään Sammelin haaste. Idea oli siis kertoa itsestään 11 asiaa ja vastata sen jälkeen haastajan antamaan 11 kysymykseen.

1. Olen 15-vuotias.
2. Axu on ensimmäinen oma koirani.
3. Harrastan maalausta..
5. .. Sitä ennen harrastin keramiikkaa.
6. Ysiluokan jälkeen menen lukioon.
7. Osaan soittaa pari kappaletta pianolla, mutta en osaa lukea nuotteja.
8. Tykkään luistella, hiihtää, lasketella.
9. Tykkään marjoista (etenkin mansikoista!)
10. Tahtoisin käydä Lontoossa.
11. Olen käynyt vain kerran ulkomailla.

1. Kuvittele, että luot uutta, täydellistä koirarotua, minkä kahden rodun sekotus se olisi? (Miksi, mitä ominaisuuksia siinä olisi?)
- Hmm.. Vaikea kysymys. Luonteeltaan koiran tulisi olla avoin, tasapainoinen, rauhallinen. Se ei saisi olla haukkuherkkä, eikä myöskään dominoiva tai arka. Sen pitäisi tietenkin olla myös suht' terve. Miellyttämishalua saisi löytyä, mutta se ei olisi välttämätöntä. Rakenteeltaan sen tulisi olla sopusuhtainen ja kevyt, ennen kaikkea terve. Ulkonäöltään: pystykorvainen (älkää kysykö miksi), kauniin värinen, omalaatuinen. En kyllä tiedä, mistä kahdesta rodusta saisi näihin kriteereihin uppoavan sekoituksen.. Sanotaanko, että kooikerhondjen ja bordercollien sekoitus voisi olla aika mielenkiintoinen.

2. No minäkin kysyn tämän, mutta mitä rotua et voisi koskaan ottaa, miksi?
- Metsästyskoiraa, lyttykuonoisia, valkoisia pikkukoiria, tai sairaita rotuja. Metsästyskoira ei sopisi tälle alueelle, sillä täällä on paljon jäniksiä, ja haluaisin kuitenkin pystyä pitämään koiraa myös irti. Lyttykuonoiset ei miellytä ulkonäön ja mahdollisten hengitysongelmien vuoksi, valkoiset pikkukoiratkaan ei miellytä ulkonäkösyistä.

3. Koiran paras ikä?
- Tähän minulla on kaksi vastausta, nimittäin pentu- ja aikuisikä. Pentuikä on ihanaa, mutta aikuisen koiran kanssa arki on helpompaa.

4. Teidän lempiharrastus?
- Koiratanssi, ainakin toistaiseksi. Muuta me ei varsinaisesti harrastetakkaan, paitsi näyttelyitä. Agilityä olisi myös kiva kokeilla joskus, Axu varmasti pitäisi siitä!

5. Mitä teillä syödään? 
- Kotiruuan lisäksi J&V energia-nappuloita.

6. Monta koiraa on sopiva määrä?
- Sen verran, että niille riittää aikaa ja intoa tasapuolisesti. Voisi sanoa, että max. 2 koiraa yhdelle ihmiselle, yksi kummallekin kädelle.

7. Jos voisit saada ikipennun, ottasitko?
 - En. Onhan pentuaika ihanaa, mutta aikuisen koiran kanssa arki on kuitenkin huomattavasti helpompaa.


8. Paras koirakuvasi?9. Entäpä jonkun muun?
 - En tajunnut mitä tällä kysymyksellä tarkoitettiin, jonkun muun parasta koirakuvaa(ko)? No, en uskalla laittaa tähän mitään kuvaa tekijänoikeussyistä.

10. Lempirotu, miksi?
- Saksanpaimenkoira, borzoi, pomeranian.. En osaa sanoa vain yhtä. Saksanpaimenkoirista olen pitänyt aina, vaikka rotu onkin melko sairas. Borzoit ovat äärettömän kauniita, pomeranianit suloisia.

11. Paras ja huonoin asia koirassasi/koirissasi?
- Axussa parasta on ehdottomasti sen persoonallisuus! Huonoin juttu on syömättömyys/nirsoilu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti