3. marraskuuta 2013

Vuoden viimeinen mätsäri + näyttelyn jännittämistä















Käväistiin eilen POKSin järjestämässä Halloween mätsärissä. Koiria oli paikalla paljon, joten luvassa oli odottelua. Kehiä oli kolme. Meidän kehässä oli ensin junnuluokka, jonka jälkeen olivat nuoret. Junnuja taisi olla lähemmäs 10-20 paria, jonka jälkeen meidän luokassa (eli nuorissa) oli vielä 7 paria ennen meitä. Mätsärissä oli myös pukuluokka, johon meidän piti ilmoittautua, mutta ei saatu tehtyä asua ajoissa, joten osallistuttiin vain normiluokkaan.

Meidän tuomari oli oikein mukava, tämä tunnisti rodun ja kyseli Axun ikää. Tuomari kysyi myös, että onko Axu varatunut, niin kuin eurasierit yleensä, johon sitten vastasin, että se saattaa aristaa hieman, koska sillä oli vähän aikaa sitten kivespussin tulehdus. Tuomari rapsutteli Axua ja yritti sitten tunnustella sen kiveksiä, milloin Axu yritti istua, mutta sain estettyä sen. Tuomari antoi Axulle pari namia ja kokeili sitten uudelleen, mikä sujuikin hyvin.
Seuraavaksi tuomari pyysi meitä ottamaan edestakaisinliikkeet, jonka jälkeen tämä tuli tarkistamaan Axun hampaat. Samalla tuomari tunnusteli kolmatta kertaa Axun kiveksiä, eikä Axu yrittänyt enää istua, vaikka se mulkaisikin tuomaria vähän epäluuloisesti. Saatiin punainen nauha.

Nauhakehässä Axu ei  jaksanut enää keskittyä ja olin melko varma, ettei sijoituttaisi. Axu ei malttanut seistä paikallaan, vaan pyörähteli ympäri ja ravatessa otti muutaman juoksuaskeleen. Tuomari sijoitti meidät kuitenkin viidensiksi. Tuloksemme oli siis PUN5. Palkinnoksi saatiin 2 nappulapussia, yksi pussi Tessu-nameja ja ruusuke. Ilmoittautumisesta saatiin myös Petenkoiratarvike-matkajuomakuppi.

Asiasta toiseen: Jyväskylän näyttelyn aikataulut tulivat ja eurasiereita on siellä huimat 18 kpl! Eipä olla ennen oltu näyttelyssä, jossa olisi ollut näin paljon eukkuja. Axu kisaa tällä kertaa ensimmäistä kertaa nuorissa. Saa nähdä, kuinka monta kilpakumppania sillä on omassa luokassaan.

Saatiin sukulaisilta kuivattu jäniksenkäpälä, jota aijotaan "käytää" Jyväskylän näyttelyssä. Kokeilen josko saisin innostettua Axua sillä, koska Axu on tunnetusti heikkona jäniksiin. Saattaa kyllä olla, että Axu ignooraa sen täysin, mutta kannattaahan sitä kokeilla.

Nyt siis peukut pystyyn ja jännittämään näyttelyä! Taso on varmasti kova, joten ei odoteta liikoja, vaikka mahtavaahan se olisi, jos sieltä napsahtaisi meidän ensimmäinen serti.

4 kommenttia:

  1. Hei,
    olen jo pidempään katsellut sun blogia, täällä on ihania ja hyvä laatuisia kuvia,sekä hyvin kirjoitettua tekstiä!
    ja jos saa udella, niin minkä kokoinen panta Axulla on?
    olisi kiva lukea joskus teidän tavaroiden esittelyä.. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! En ole täysin varma Axun pannan koosta, kun kaikki sen pannat ovat vähän eri kokoa.. n. 50-65cm väliltä ne kaikki varmaan ovat :D

      Ja kiitos ideasta, pitääkin pistää tuo muistiin!

      Poista
  2. Hei! Oon siis Toffen omistaja ja tulin vähän kyyläilemään tännekin...8)
    Kivan näkönen blogi sulla. Ei oo reilua ku toiset osaa tehä tämmösiä..:D
    Oli kyllä oikeesti mukava se mätsärituomari, miultaki kyseli koirasta ja tiesi paljon.
    Vautsi, Jyväskyläänhän menee paljon eukkuja! Sama homma akitoiden kanssa, niitä on ilmottautunu sinne 20. Ja se on vielä meidän eka näyttely o.o faak. Onnea vaan sinnekin, toivottavasti se serti napsahtas :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hah, kiitos kiitos :) Kesti mullakin hetki, ennen kuin opin käyttämään Bloggeria ja Gimp:iä kunnolla :D Ja totta, tuolle tuomarille voisi mennä kyllä mieluusti uudestaankin.
      Ei kyllä olisi ikinä uskonut, että eukkuja olisi noin paljon. Mutta näyttäisi akitojakin kyllä riittävän! Onnea teillekkin ekaan näyttelyyn :)

      Poista