11. kesäkuuta 2014

Erinomaista

Kirjaimellisesti erinomainen sunnuntai takanapäin.

Sunnuntaiaamuna lähtö koitti jo neljältä aamulla. Eukut olivat siis ensimmäinen rotu kehässään, joten siksi lähtö koitti noin aikaisin. Matkalla pysähdyttiin muutamaan otteeseen ja Juvan ABC:llä Axu pääsi ihmettelemään pihalla olevia possupatsaita (yllä oleva kuva). Yksikorvainen possu oli Axusta aluksi arveluttava ja sitä piti haistella varovasti takaapäin. Tutustumisen jälkeen sen vieressä pystyi kuitenkin jo poseeraamaan lunkisti.

Perille päästyä meillä oli tunti aikaa ennen kehiä. Se kului nopeasti, eikä aikaakaan kun kehät jo alkoivat. Eukkuja oli meidän lisäksi paikalla neljä. Kaksi junnu-urosta, yksi junnunarttu ja yksi narttu avoimessa. Axu oli ainut avoimen luokan uros.

Arvostelu kuului seuraavasti:

"Erinomainen koko. Tiivis ja lyhytrunkoinen uros. Oikeat pään mittasuhteet. Hyvä sukupuolileima. Kauniit korvat. Miellyttävä ilme. Hyvä kaula ja ylälinja. Erittäin hyvä häntä. Riittävä eturinta, samoin rintakehän tilavuus. Hyvä raajaluusto. Hyvät kulmaukset. Voisi liikkua pidemmällä askeleella sivulta. Kapeat takaliikkeet. Hyvä karvanlaatu, ei täydessä karvapeitteessä. Rodunomainen käytös." ERI AVK1 Axu mitattiin ensimmäistä kertaa, sillä se taisi näyttää tuomarin mielestä pieneltä (edellisen luokan uros oli kookkaampi). Axu ei ollut siitä moksiskaan, ihan kuin se olisi ollut mitattavana ennenkin. Tuomari totesi iloisena, että Axu on täydellisen kokoinen uros. Tiedä sitten mikä säkä oli, en tajunnut kysyä.

Tuomari tuntui tykkäävän Axusta, kätellessäkin kehui vielä ja harmitteli takaliikkeitä. Mainitsi myös, että sivuliike saisi olla hieman pidempi, mutta uskon että askelpituus jäi sen takia vajaaksi, että juoksuvauhti oli aika hidas. Ensi kerralla juostaan sitten nopeampaa!

Oli kiva saada käteen lähes täysi arvostelulappu. Se on ihan erilaista, kun saada arvostelu, jossa lukee vain pari riviä tekstiä. Muutenkin se oli kivaa luettavaa, todenmukainen ja ihan koirannäköinen.

Näin on avoinluokka korkattu!

4 kommenttia: