27. huhtikuuta 2013

Lauantai Kontiolahdessa

 
Tänään käytiin Kohtiolahden 4H dogsittereiden järjestämässä mätsärissä. Aluksi oltiin suunniteltu menoa huomisen mätsäriin, joka olisi ollut Pärnävaaralla, mutta suunnitelmiin tulikin muutoksia ja suunnattiin klo. 11 jälkeen Kontiolahdelle.

Tällä kertaa luokat olivat jaettu seuraavanlaisesti: pennut, veteraanit, junior handler, lapsi & koira sekä isot ja pienet koirat.
Kehiä oli kaksi, toisessa kehässä aloitettiin junior handlerilla, jonka jälkeen tulivat veteraanit ja viimeisenä isot koirat. Toisessa kehässä oli ensimmäisenä lapsi & koira, seuraavana pennut ja pienet koirat viimeisenä. Axu ilmoitettiin isoihin koiriin.

Hyvästä säästä huolimatta koiria ei ollut kertynyt kamalasti paikalle. JH:n jälkeen oli veteraanit, joita olikin vain yksi. Me oltiin isojen koirien kahdeksas pari, joten saatiin kuitenkin odottaa vielä hetki.

Ekassa kehässä Axu toimi hyvin, mutta jokseenkin poissaolevasti ja löysästi. Nameista se ei jaksanut kiinnostua, mutta söi niitä silti. Yleensä Axulle ei kelpaa kehässä mikään muu kuin possunsaparo, joka ei kumma kyllä kelvannutkaan tällä kertaa. Onneksi otin varalle mukaan makkaroita, jotka kelpasivat.
Saatiin sininen nauha.
Sinisten kehässä tuomari juoksutti koirat kahdessa erässä, koska kehä oli niin pieni. Juoksutettuaan kaikki koirat tuomari valitsi mielestään parhaimpia koiria takaisin, joista valittiin sitten sinisten kehän 1, 2 ja 3. Meidät valittiin "ehdolle", mutta ei sijoituttu.

Kotona Axu oli ihan rättipoikki, se nukahti heti sisään päästyään.
Huomenna olisi mätsärit Pärnävaaralla, mutta jätetään ne välistä. Yhdet mätsärit saavat riittää täksi viikonlopuksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti