22. toukokuuta 2013

Röh-röh siellä ja nöf-nöf täällä...

Maanantaina käytiin vierailemassa Sinkkolan kotieläinpihalla. Eläimet kotiutuivat sinne vasta vähän aikaa sitten, sillä ne viedään aina talven ajaksi muualle. Nyt ne olivat taas palanneet.


Ensimmäisenä vastassa olivat lehmät. Niitä kohtaan Axu oli aluksi hieman varautunut, mutta lopulta uteliaisuus vei voiton ja se uskaltautui haistelemaan vasikoita aidan läpi. Vasikat olivat myös kiinnostuneita Axusta ja tunkivat turpiaan ulos aitauksesta. Axu ei ole ennen nähnyt lehmiä noin läheltä, joten ihmeteltävää riitti.

Seuraavana olivat vastassa kilit, sekä Axun ehdottomat suosikit: possut! Possut ryntäsivät heti tutustumaan Axuun ja tunkivat kärsiään ulos aidan raoista, Axu haisteli niitä aluksi varoen, mutta olisi pian sen jälkeen tahtonut leikkiä niiden kanssa. Kileihin se ei jaksanut kiinnittää lainkaan huomiota, possut olivat sitäkin mielenkiintoisempia.


Viimeisenä vastassa olivat kanat, mukaanlukien yksi kukko. Niitä Axu katseli kauempaa, se ei tohtinut mennä lähemmäs. Yksi kana tuli kummastelemaan Axua verkon lähelle, mutta muut niistä eivät välittäneet Axusta.


Kaikki eläimet eivät olleet vielä tulleet, esim. lampaat puutuivat vielä. Sisälle ei päästy katsomaan kaneja yms. koska sinne ei saanut viedä koiria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti