25. toukokuuta 2013

Erittäin hyvä ellei täydellinen

Eilen lähdettiin puoli yhdentoista aikaan ajamaan kohti Kuopiota, missä meitä odotti Axun ensimmäinen näyttely. Eurasierit olivat viimeinen rotu kehässään, niiden oltiin sanottu alkavan klo. 13 jälkeen. Sitä ennen olivat kuitenkin alaskanmalamuutit ja amerikanakitat.
Olimme paikalla kahdentoista aikoihin.

Kehän laita oli jo täynnä näyttelyhäkkejä ja -telttoja, joten jouduttiin majoittautumaan hieman kauemmas kehästä. Valmisteltuani namit ja numerolapun, lähdin ostamaan näyttelyluetteloa. Siitä ilmeni, että Axu esiintyi ensimmäisenä. Junioreita oli paikalle kertynyt meidän lisäksi vain 1. Amerikanakitat alkoivat lähentyä loppuaan ja siirryttiin odottelemaan vuoroamme kehän laidalle.

Pian meidät kuulutettiin kehään. Aluksi tuomari tuli tarkistamaan koiran ja  juoksutti kehän kerran ympäri. Sitten siirrytiin tuomarin teltan eteen seisomaan samalla, kun tuomari selosti arvostelua koirasta. Lopuksi juostiin kehä vielä kerran ympäri.
Axu esiintyi hyvin, paremmin kuin koskaan ennen! Se jaksoi keskittyä mainiosti, vaikka aurinko porotti paahtavasti ja ulkona oli läkähdyttävän kuuma.

Pian kehäsihteeri näytti sinistä lappua. Lähtiessämme tuomari lisäsi vielä, että antoi EH (erittäin hyvän) sen takia, koska takaosan tulee vielä kehittyä ja vahvistua. En ollut odottanut H:ta (hyvää) enempää, sillä tuomarin on sanottu olevan tiukka. Erittäin hyvä sieltä kuitenkin napsahti, ja samalla myös juniorikilpailuluokan kakkonen!

Arvostelu näytti tältä:

"Erinomaisen tyyppinen hyvin kehittynyt nuori uros. Kaunis pää ja ilme. Hyvä etuosa. Hieman ulkokierteiset takakäpälät. Takaosan tulee vielä vahvistua. Liikkuu takaa kinnerahtaasti. Takaraajan liike voisi olla tehokkaampi. Hyvä luonne. Häntä ok. Erinomainen karvanlaatu. Rodunomainen lähestyttäessä." JUN EH JUK2

Tuomarina Soile Bister.

3 kommenttia: