12. kesäkuuta 2013

Kyllästynyt(kö)?

 Eilen käytiin jälleen Netta-sheltin ja tämän omistajan kanssa mätsärissä. Tällä kertaa järjestäjänä oli Suomen Englanninbulldoggiyhdistys, ja mätsäri pidettiin Mustin ja Mirrin parkkialueella.
Junnuja oli jälleen melko vähän, ja oltiin kolmas pari. Tuomari kävi koirat perusteellisesti läpi, minkä takia kehä eteni hitaasti.

Tällä kertaa yritin olla kekseliäs namien suhteen. Otin Axulle mukaan maksaa, lämmitin sen ja käärin folioon, jotta se haisisi voimakkaammin ja kelpaisi Axulle. Ennen kehää harjoiteltiin hiukan, Axu kelpuutti namit ja toimi hyvin. Kehässä namit eivät kuitenkaan enää kelvanneetkaan (!?) ja meno oli sen mukaista. Axu kyllä esiintyi hyvin, mutta vaikutti tosi tosi tosi epäkiinnostuneelta. Kokeilin moneen kertaan antaa sille nameja, mutta se vain käänsi päänsä pois ja tuijotteli muualle.

Tuomari tarkistamassa hampaita.

Kun pääsimme kehään, oli parimme toisessa kehässä, joten jouduimme odottelemaan hiukan. Tällä aikaa yritin saada Axua innostumaan nameista, mutta turhaan. Kun parimme ilmaantui paikalle, juostiin kehä aluksi 2 kertaa ympäri ja seisotettiin koiria. Tämän jälkeen koirat vietiin yksi kerrallaan tuomarin eteen, seisotettiin ja tuomari tarkisti hampaat. Me olimme A ja parimme B, joten olimme ensin. Axu näytti hampaat hyvin, vaikka peruuttikin hieman. Sitten juostiin kolmio ja palattiin takaisin kehän reunalle. Parimme kävi arvosteltavana, jonka jälkeen juostiin kehä taas kerran ympäri. Saimme punaisen nauhan.

Punaisten kehä meni ihan ookoosti, mutta olisi voinut mennä paremminkin. Seistessä Axu tuijotteli muualle ja seisoi melko ryhdittömästi. Aluksi juoksu lähti liian vauhdikkaasti, mutta kun annettiin edessä olevalle koirakolle hieman etumatkaa, niin saatiin juoksukin rullaamaan. Kehän lopussa Axu seisoi hyvin.
Pareja oli 5, mutta vain 4 sijoitettiin. Olin melko varma, että jäätäisiin viimeisiksi, mutta oltiinkin neljänsiä. Lähdettiin kotiin siis sijoituksin PUN4.

En tiedä, onko Axu kyllästynyt nameihin vai mätsäreihin. Syynä eilisen käytökseen saattaa myös olla se, että annoin Axulle aamulle täyden kupillisen ruokaa, sillä aluksi meillä ei ollut suunnitelmissa mennä mätsäriin. Maksa olisi saattanut maistua, ellei Axu olisi täyttänyt vatsaansa aamulla..

Loppuun vielä palkintokuvat:

PUN4
Palkinnot purettuna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti