10. kesäkuuta 2013

Miljoonakoira

Perjantaina pakattiin laukut ja lähdettiin ajamaan kohti Töysää. Perillä oltiin vasta illalla, joten ei keretty kuin purkaa laukut, saunoa, ja painua nukkumaan.
Seuraava päivä kulutettiin Tuurissa, isä käytti sillä aikaa Axun lenkillä ja oleili sen kanssa mökillä. Axu oli kuulemma nukkunut suurimman osan ajasta, hyvä niin. Normaalisti tuo nukkuisi suurimman osan päivästä, mutta mökillä se ei paljoa nukkunut, vaan piti vahtia.

Illaksi suunnattiin taas mökille. Hetken aikaa satoi, mutta sade meni onneksi nopeasti ohi. Sateen jälkeen uitiin ja kalastettiin, tuloksena jopa yksi pikku-ahven. Axu olisi halunnut syödä sen, mutta päästettiin se takaisin järveen.


Sunnuntaina herättiin aikaisin, pakattiin laukut ja siivottiin mökki. Sitten suunta kohti Tuuria/Miljoonakoiraa! Kun päästiin perille, tyrkytettiin meille heti sisäänkäynnillä Hau Hau Championin näyteherkkuja, kakkapusseja ja koiranluita. Ostimme katalogin ja suuntasimme kehälle.
Löydettyämme oikean kehän, kasasimme häkin nurmikolle ja odottelimme eukkukehän alkua. Paikalle oltiin tultu jo kymmeneksi, vaikka alaskanmalamuuttien (7 kpl) oltiin sanottu alkavan yhdeltätoista, jonka jälkeen olivat eukut.

Kun eukut viimein alkoivat, olivat ensin pennut, joita oli 2 kappaletta. Tämän jälkeen olivat junnut, joita oli Axun lisäksi 1. Axu juoksi ja seisoi kehässä ihan hyvin, vaikka namit eivät sitä kiinnostaneetkaan. Arvostelu näytti suomeennettuna tältä:

"Oikea tyyppi. Erinomainen luusto. Hyvä pää. Oikea hampaisto. Ilme voisi olla hieman parempi. Hyvä kaula. Tasainen selkä. Hieman liikaa laskeva lantio & matalalle kiinnittynyt häntä. Erinomainen rintakehä ja etukulmaukset. Riittävästi kulmautunut takaa. Ahdas takaliike. Etutassut kääntyvät ulospäin. Erinomainen turkki." JUN ERI JUK2

Erinomainen sieltä tuli, hyvä Axu! Tuomarina meillä oli Irina Poletaeva.
Seuraava näyttely on Joensuun KV, mennään sinne molemmille päiville. Sen jälkeen pidetään hieman taukoa ja kokeillaan myöhemmin uudestaan, kunhan Axu kehittynyt hieman lisää.

2 kommenttia:

  1. Hei olette hengissä kuitenkin! 8D
    Kuulin että siellä oli hirveä myrskytuuli joka heitteli tavarat ja katokset tuntemattomille teille, ei sitten moinen onneksi teidän kohdalle osunut?

    Mutta onnea jälleen, Axuhan on varsin erinomainen eläin (meinaan arvostelua, erinomaista siellä sun täällä)! =DD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, se trombi oli lauantaina ja meillä kehät sunnuntaina, oltiin sillon onnellisesti Tuurissa sisällä :D

      Heh, kiitos! :D

      Poista