6. kesäkuuta 2013

Voittajan on helppo hymyillä


Eilen käytiin Netta-sheltin ja tämän omistajan kanssa Koiraklubin järjestämässä mätsärissä Uimaharjussa. Mätsäri pidettiin hiekkakentällä, tuomareita oli yksi ja kehät käytiin läpi yksi kerrallaan. Siitä huolimatta kehät etenivät suht' nopeasti, koska osallistujia oli paikalle kertynyt kuumuuden takia melko vähän. Vettä olin onneksi varannut paljon mukaan. Aluksi viilensin Axua märällä pyyhkellä, kehien jälkeen kastelin sen kokonaan. Itikkamyrkkyäkin oli monta purkkia mukana, mutta itikoita ei onneksi ollut. Muurahaisia sen sijaan riitti.

En muista kuinka paljon nuoria oli meidän lisäksi, mutta me oltiin luokkamme kolmas pari. Ensimmäisessä kehässä Axu esiintyi hyvin, mutta juoksi kuono maassa. Hiekkakenttä oli paljon nameja mielenkiintoisempi. Kuumuudesta huolimatta Axu jaksoi kuitenkin seisoa hyvin. Saatiin punainen nauha.
Punaisten kehässä Axu tuijotteli takana seisovaa irlanninsusikoiraa, mutta seisoi lopulta mallikkaasti. Tuomari alkoi kättelemään koiria pois. Pian tajusin, että jäljellä oli meidän lisäksi 3 koiraa. Oltiin siis päästy neljän parhaan joukkoon. Tuomari juoksutti koirat vielä kerran ympäri, puolet juoksusta meni meidän osalta taas kuono maassa, mutta loppu näytti jo hyvältä. Tämän jälkeen koirat asetettiin oikeaan järjestykseen, oltiin neljänsiä.

Lähdettiin siis kotiin tuloksin PUN4, meidän eka sijoitus punaisissa! Saatiin samalla hyvää harjoitusta, sillä tämä oli toinen kerta, kun meillä oli mies tuomarina.

PUN4 palkinnot

Huomenna suunnataan kohti Tuuria (Miljoonakoiraa). Eurasierit arvostellaan sunnuntaina, ja niitä on aikataulun mukaan jopa kahdeksan. Tuomarina meillä on Irina Poletaeva. Saa nähdä miten käy!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti