24. kesäkuuta 2013

Mikä Axussa on ollut helppoa ja mikä haastavaa?

Blogissa oli käynnissä Mistä haluaisit kuulla lisää-kysely, jonka voittajaksi selvisivät nämä 2 aihetta: Millainen on meidän peruslenkki & Mikä Axussa on ollut helppoa ja mikä haastavaa? Myös muut vastausvaihtoehdot (hoito, esim. turkinhoito ja koulutus) olivat saaneet ääniä. Niistäkin tulen kirjoittamaan joskus. Aloitan kuitenkin kirjoittamalla otsikon aiheesta.

Axu on ollut melko helppo koira. Se oppi nopeasti olemaan yksin, eikä se ole tuhonnut tavaroita. Se ei ole murissut kenellekkään, välillä minusta jopa tuntuu, että se ei edes osaa olla vihainen. Perusasiat Axu oppi helposti. En oikeastaan osaa sanoa mitään tiettyä asiaa, minkä opettaminen olisi ollut Axulle haastavaa. Toki se, että Axu antaa tuomarin tarkistaa hampaat ilman ongelmia (eli ujostelua) on tuottanut töitä, ja vienyt aikaa, mutta en sanoisi, että se olisi ollut haastavinta Axussa tähän mennessä.

Yksi haastavimmista asioista Axussa on ehkä sen omapäisyys, mutta ei sillä, että se olisi huono juttu. Se on "älykäs" ja nopea oppimaan, mutta se ei tee, jos sitä ei huvita. Se ei myöskään tee juuri mitään ilman palkkaa, mutta toisalta, eiväthän kaikki ihmisetkään suostuisi tekemään töitä ilman palkkaa.

Haastavimmaksi asiaksi nimeäisin kuitenkin Axun nirsoilun. Sille on vaikeaa keksiä nameja, joiden eteen se tekisi töitä täysillä. Tähän asti parhaita nameja ovat olleet maksa + possunsaparo. Ilman niitä, (tai toista niistä) en lähtisi esim. näyttelyyn. Ollaan käyty Axun kanssa kahdessa näyttelyssä, ja niissä molemmissa minulla on ollut mukana possunsaparo, siltä varalta jos Axu ei kelpuuttaisi muita nameja. Ja voin sanoa, että se on tullut tarpeeseen.
Marketista löytyvät koirankeksit ja raksut eivät juuri innosta Axua. Myöskään nakit ja juusto, jotka kelpaavat useimmille koirille, eivät välttämättä kelpaa Axulle esim. mätsäreissä, tai muissa vastaavanlaisissa tilanteessa, joissa on paljon muita ihmisiä ja koiria, vaikka muuten ne kelpaisivat. Syytä en tiedä.

Helppoa Axussa on taasen ollut sen pehmeys, innokkuus ja halu oppia. Kunhan namit ovat mieleisiä, se opettelee mielellään kaikkea uutta.
Axu tulee myös toimeen kaikkien kanssa, olivat ne lapsia, koiria, kissoja, hevosia, lehmiä.. Mitä vain. Välillä se vain tuuppaa olemaan hieman liian innokas/tunkeileva, eikä toinen osapuoli ole välttämättä kovin innoissaan sen seurasta.

Kyselyn toisesta voittajasta, eli Millainen on meidän peruslenkki-aiheesta tulen kirjoittamaan myöhemmin, sillä ensin minun pitää koota siihen hieman kuvia ja videoita. Jos mielessäsi on joku toinen asia/aihe, josta haluaisit kuulla lisää, kommentoi kommentoitiboksiin, joka löytyy jokaisen postauksen lopusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti